ВУГЛЕВОДИ
Урок № 50Вуглеводи: глюкоза, сахароза, крохмаль, целюлоза. Молекулярні формули, фізичні властивості, поширення і утворення в природі.
Урок № 51
Застосування
вуглеводів, їхня біологічна роль.
Урок № 52
Крохмаль
і целюлоза – природні полімери. Якісні реакції на глюкозу і крохмаль.
Завдання: Опрац. §§ 31,32, вик. №№226-236 Ментальні картки: «Застосування глюкози», «Застосування целюлози», «Значення вуглеводів в природі»
Домашній експеримент
3.
Виявлення крохмалю в харчових продуктах. С.195
Вуглеводи. Глюкоза та сахароза, крохмаль, целюлоза.
https://www.youtube.com/watch?v=lJqPzBpP7Vs
Вуглеводи. Глюкоза та сахароза, крохмаль, целюлоза.
https://www.youtube.com/watch?v=lJqPzBpP7Vs
Качественные реакции на глюкозу
Качественная реакция глюкозы с гидроксидом меди (II)
Реакция глюкозы с аммиачным раствором оксида серебра
Спиртовое брожение глюкозы
Гидролиз крахмала
https://www.youtube.com/watch?v=D5eKSQmFuxU
Кислотный гидролиз целлюлозы
Крахмал и йод при нагревании
Непредельные углеводороды Качественная реакция глюкозы с гидроксидом меди (II)
Реакция глюкозы с аммиачным раствором оксида серебра
Спиртовое брожение глюкозы
Гидролиз крахмала
https://www.youtube.com/watch?v=D5eKSQmFuxU
Кислотный гидролиз целлюлозы
Крахмал и йод при нагревании
Для тех, кто хочет знать больше.
Природные источники углеводородов

Уроки 43, 44
Метанол,
етанол, гліцерол: молекулярні і структурні формули, фізичні властивості.
Отруйність метанолу й етанолу. Згубна дія алкоголю на
організм людини.
Горіння
етанолу. Якісна реакція на гліцерол.
Завдання: Опрац. §§ 26,27, вик. №№198-204 Ментальні картки: «Застосування етанолу», «Застосування
етанолу», «Отруйність метанолу й етанолу»
Спирти. Хімічні властивості спиртів
https://www.youtube.com/watch?v=37V5uXsnRH0&list=PLpeX20Nn6bgivCQVcgvJAmkcQsNTV3ZQx&index=15Спирти. Хімічні властивості спиртів
Физические свойства спиртов
Взаимодействие спиртов с металлическим натрием
Качественная реакция на этанол
Окисление этанола раствором перманганата калия
качественная реакция на глицерин
Взаимодействие многоатомных спиртов с гидроксидом меди
Взаимодействие глицерина с металлическим натрием
Изучение физических свойств глицерина
Карбоновые кислоты

Етанова (оцтова) кислота, її молекулярна і структурна формули, фізичні властивості. Застосування етанової кислоти.
Урок №46
Хімічні
властивості етанової кислоти: електролітична дисоціація, дія на індикатори,
взаємодія з металами, лугами, солями.
Завдання: Опрац. § 28,
вик. №№ 205-214
Ментальні картки «Застосування етанової
кислоти»
Химические свойства уксусной кислоты
https://www.youtube.com/watch?v=U6BBUomzhNA&list=PLtQqrP6X6Mr11M1VdvoZyfBEycAWw8Jds&index=37
Урок 47
Урок 47
Практична робота № 4 Властивості етанової кислоти
Завдання: повт. § 28
https://www.youtube.com/watch?v=kjO-cR0xlVs
Демонстраційна практична робота "Властивості етанової кислоти"
Урок 48
Завдання: Опрац. § 30, вик. №№ 221-225
жиры
Растворимость жиров
Омыление жиров
Жири. Склад жирів, фізичні властивості. Природні й гідрогенізовані жири
Завдання: повт. § 28
https://www.youtube.com/watch?v=kjO-cR0xlVs
Демонстраційна практична робота "Властивості етанової кислоти"
Урок 48
Вищі карбонові кислоти: стеаринова, пальмітинова,
олеїнова.
Мило, його склад, мийна дія.
Завдання: Опрац. § 29, вик. №№ 217-220
"Вищі карбонові кислоти. Особливості будови, властивості"
10 ИНТЕРЕСНЫХ фактов про МЫЛО
Галилео. Моющее средство
Гидролиз мыла
Почему мыло моет, или что такое поверхностно активные вещества
Поверхностно-активные вещества
Почему мыло смывает грязь
Сравнение свойств мыла и синтетических моющих средств: мыло и СМС в жесткой воде
"Вищі карбонові кислоти. Особливості будови, властивості"
10 ИНТЕРЕСНЫХ фактов про МЫЛО
Галилео. Моющее средство
Гидролиз мыла
Почему мыло моет, или что такое поверхностно активные вещества
Поверхностно-активные вещества
Почему мыло смывает грязь
Сравнение свойств мыла и синтетических моющих средств: мыло и СМС в жесткой воде
Жири. Склад жирів, фізичні властивості. Природні й
гідрогенізовані жири.
Біологічна роль жирів.Завдання: Опрац. § 30, вик. №№ 221-225
жиры
Растворимость жиров
Омыление жиров
Жири. Склад жирів, фізичні властивості. Природні й гідрогенізовані жири
Комментариев нет:
Отправить комментарий